BURDUR HABER: MEHMET AKİF ERSOY MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

GİRİŞ27.12.2021 16:29 GÜNCELLEME27.12.2021 16:29
360 OKUNMA

MEHMET AKİF ERSOY MEZARI BAŞINDA DUALARLA  ANILDI

1. Mecliste Burdur Mebusu olarak ilimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi olarak gördüğümüz, İstiklal Marşı'mızın yazarı, mütefekkir gönül insanı, vatan şairi merhum Mehmet Akif Ersoy vefatının 85. yıldönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

İstanbul'da Edirnekapı Mezarlığında düzenlenen anma törenine Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden hocalar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, okunan Aşr-ı Şerif ve İstanbul İl Müftüsü Prof Dr. Safi ARPAGUŞ
tarafından yapılan dua ile devam etti.

Program, Vali Arslantaş,  Vali Yerlikaya ve beraberlerinde yer alan protokol tarafından Merhum Mehmet
Akif ERSOY'un kabrine karanfil bırakmaları ile sona erdi.

Yaşadığı döneme damga vuran İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Burdur için yerinin her zaman ayrı olduğunu ifade eden Vali Arslantaş,  Merhum Akif'i saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti.

Akif'in Aziz milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsal değerlerine verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı ile Milletimizin gönlünde ilelebet yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Vali Arslantaş, anma programın düzenlenmesinde emeği geçen İstanbul Valiliğimize ve her yıl İstanbul'da gerçekleşen anma programına katılarak adını taşıdığı merhuma olan sevgi ve saygısını en üst seviyede gösteren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine teşekkür ettii.

 

01-1 03-1 02-1 05-1 04-1 06 07 08 09

Bu haber yorumlara kapalıdır!
YORUMLAR